For the love of bamboo


Niet alleen panda's zijn gek op bamboe, ook bij WoodLooking krijgen we geen genoeg van deze tropische grassoort. Bamboe heeft namelijk alle eigenschappen om een fantastische duurzame zonnebril van te kunnen maken.

Het bijzondere van bamboe is dat het op veel plekken supersnel kan groeien zonder toevoeging van pesticiden of extra water. Het enige wat bamboe nodig heeft om te groeien is zonlicht. Na het kappen wordt door de bamboestam vanzelf weer nieuwe kleinere stammen aangemaakt. Hierdoor kan een bamboebos zichzelf snel aanvullen en kan vaak geoogst worden. Sommige soorten kunnen zelfs 1 meter per dag groeien!

Daarnaast is het ook nog eens geheel afbreekbaar, enorm stevig, slijtvast en erg licht. Bamboe wordt dan ook wel de belangrijkste grondstof van de 21e eeuw genoemd. Een duurzaam alternatief met eindeloze toepassingen. 

Woodlooking bamboe zonnebrillen

Onze bamboe zonnebrillen hebben niet alleen een hoog draagcomfort, ze zijn dus ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Bekijk snel de hele collectie bamboe zonnebrillen om te kijken welke bamboe zonnebril het best bij jou past!

Om hier helemaal een duurzaam geheel van te maken bieden we bij Woodlooking ook de bamboe brillenkoker aan. Hiermee heeft jouw zonnebril de beste duurzame bescherming in de zwaarste omstandigheden.