WoodLooking: The Story


Het Idee

Na een paar jaar voor een baas gewerkt te hebben besloten we in 2014 dat het anders moest. We wilden minder zorgen en meer genieten. We pakten daarom onze rugzakken en trokken een voor een jaar de wijde wereld in. En genieten deden we!


We genoten van de overweldigende uitzichten, adembenemende landschappen en de magische onderwaterwereld. We ontdekten de mooiste culinaire hotspots, zagen de zon opkomen op vulkanen en ondergaan op verlaten stranden. We verwonderden ons over bijzondere dieren en de chaos op de weg tijdens onze ontelbare scooter trips. We integreerden in gezellige theehuizen, op drukke straatterrasjes en bediscussieerden onder het genot van lokale biertjes de plaatselijke politiek. 

Nog het meest genoten we van de lieve mensen die we overal ter wereld ontmoetten. Uiteraard van het gezelschap van andere reizigers, maar vooral van de locals die ons met hun gastvrijheid en enthousiasme een mooi inkijkje in hun levensstijl hebben gegeven.

Maar naast al het moois dat we onderweg tegen kwamen beseften we ook steeds meer hoe belangrijk de aarde en haar grondstoffen zijn voor al deze mensen om te kunnen voorzien in hun eigen behoeften. We schrokken daarom ook vaak toen we zagen hoe slecht er door de mens met deze aarde wordt omgegaan. We zwommen tussen kilo's plastic in de zeeën van Indonesië en doken rond een snel slinkend Great Barrier reef. 

Steeds vaker tijdens kwam daardoor bij ons de vraag naar voren: Wat kunnen wij doen om bij te dragen aan een meer duurzame wereld? Een toevallig aangeschafte houten zonnebril die wereldwijd enorm veel bekijks trok, gaf ons het antwoord.

De uitvoering

Na een paar maanden later alles nog eens overdacht te hebben besloten we de stap te gaan wagen: Een duurzame houten zonnebril op de Nederlandse markt brengen. 

Nu bleek er bij het starten van een onderneming meer te komen kijken dan we een paar maanden daarvoor tijdens brainstormsessies in verre tropische oorden konden bedenken. Maanden van uitgebreid marktonderzoek, eindeloos testen van samples, bezoekjes aan de opticien en administratieve rompslomp volgden. Maar augustus 2016 was het dan eindelijk zover: WoodLooking was geboren!

Na deze korte introductie willen we jullie in het vervolg door korte blogs verder kennis laten maken met het unieke merk WoodLooking. Houd deze pagina dus in de gaten!