Over ons


De houten zonnebrillen van Woodlooking

Wij van WoodLooking zijn gek op de houten zonnebril. Hoe dit zo gekomen is?

Het idee

Na een paar jaar voor een baas gewerkt te hebben besloten we in 2014 dat het anders moest. We wilden minder zorgen en meer genieten. Hierop volgde al snel het plan een jaar lang de wereld rond te reizen en daarna onze eigen onderneming te starten. Want ja, wie op zo veel plekken komt zal vast enorm veel leuke producten tegenkomen waar we terug in Nederland een winkel mee zouden kunnen vullen.

De uitvoering van het eerste gedeelte van dit plan verliep vlekkeloos. Deel twee bleek lastiger te realiseren. Nergens ter wereld vonden we een product dat geschikt was om de Nederlandse markt mee te gaan veroveren. Na een paar maanden later alles nog eens overdacht te hebben kwamen we tot de conclusie dat we het product al die tijd al bij ons droegen. Een toevallig aangeschafte houten zonnebril trok wereldwijd zoveel bekijks dat we de gok besloten te wagen om dit ook in Nederland aan de man te gaan brengen.

De zonnebrillen

Maar WoodLooking is niet zomaar een houten zonnebril. Wat we nog misten in het huidige aanbod was een vrolijk kleuraccent en het gebruik van bijzondere materialen, zoals kurk, bamboe en gerecycled skateboard hout. En dat is wat de zonnebrillen van WoodLooking zo uniek maken. Het zijn brillen met dat kleine beetje extra, maar wel betaalbaar.

Naast de focus op draagcomfort (heb je wel eens gevoeld hoe licht ze zijn?) en design besteden we bij WoodLooking ook veel aandacht aan de duurzaamheid van ons product. Veel van onze modellen zijn daarom van bamboe gemaakt. Bamboe is geheel afbreekbaar en dus milieuvriendelijk. Omdat bamboe snel groeit en vaker geoogst kan worden is het een ecologisch verantwoord product. Daarnaast is bamboe slijtvast en heeft het een lange levensduur. 

Maar ook onze overige houten brillen hebben een duurzaam karakter. Zo zijn de Electric en Blackbird gemaakt van gerecycled skateboard hout en is onze fabrikant FSC gecertificeerd. Dit wil zeggen dat al het hout voor onze brillen afkomstig is uit bossen die beheerd worden conform de FSC-standaard. Dit betekent verantwoord bosbeheer waarbij het leefgebied van planten en dieren beschermd wordt en er respect is voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Doordat de natuur zijn eigen gang gaat, is geen bril hetzelfde.

Wil je meer weten over WoodLooking? Volg ons dan op Facebook en Instagram!