Over ons


De houten zonnebrillen van Woodlooking

Hoe is Woodlooking ontstaan

Wij van WoodLooking zijn gek op de houten zonnebril. Hoe dit zo gekomen is?

In 2014 besloten we een jaar lang de wereld rond te reizen. We wilden minder zorgen en meer genieten. En genieten deden we! Iedere dag weer. Van de eindeloze 5-baans snelwegen in Amerika, tot de gammele chickenbussen op stoffige zandwegen in Midden-Amerika. Van het bizar mooie Nieuw-Zeeland, tot de altijd relaxte Australiërs en de constante chaos in Zuid-Oost Azië, we vonden het prachtig. 

We genoten van de overweldigende uitzichten, adembenemende landschappen en de magische onderwaterwereld. Van de meest uiteenlopende accommodaties; creepy motels, vieze hostels tot prachtige campings en onverwachte luxe. Van de interessante culturen en volken, waar we enorm veel van geleerd hebben. 

We genoten van de verschillende culinaire keukens, exotische vruchten, zonsopkomsten en ondergangen, bijzondere dieren, onze ontelbare scootertrips, de chaos in het verkeer, de soms verschrikkelijke busreizen en de warmte die we 12 maanden lang dag en nacht gevoeld hebben. Van de verlaten strandjes, gezellige theehuizen en straatterrasjes, de lokale biertjes, markten en de bedrijvigheid op straat bij de eerste zonnestralen van de dag. 

Maar nog het meest genoten we van de lieve mensen die we overal ter wereld ontmoetten. Uiteraard van het gezelschap van andere reizigers, maar vooral van de locals die ons met hun gastvrijheid en enthousiasme een mooi inkijkje in hun levensstijl hebben gegeven. 

Hierdoor beseften we ook steeds meer hoe belangrijk de aarde en de grondstoffen voor al deze mensen is om te voorzien in hun eigen behoeften. Maar ook hoe intensief de aarde gebruikt wordt en wat voor invloed de mens heeft op het milieu en de natuur. Zo werden we geconfronteerd met een slinkend Great Barrier Reef in Australië en zwommen we in Indonesië tijdens het spotten van Manta Rays tussen kilo’s plastic.

Tijdens deze reis kwam bij ons dan ook vaak de vraag naar voren: Wat kunnen wij doen om bij te dragen aan een meer duurzame wereld? Een toevallig aangeschafte houten zonnebril die wereldwijd enorm veel bekijks trok, gaf ons het antwoord.

Wil je meer weten over WoodLooking? Volg ons dan op Facebook en Instagram!